Bakade det här ljuvliga julgodiset igår! Enkelt och väldigt gott!
Ingredienser:
200 mörk blockchoklad
250 g vit choklad
2 tsk olivolja
100 g polkagrisar
Gör så här:
1. Lägg bakplåtspapper på en plåt.
2. Krossa polkagrisarna i en mortel (om du inte har en mortel, så testa att lägga dem i en plaståpse och dra över med en kavel eller vinflaska.)
3. Smält den mörka chokladen i en kastrull på medelstark värme. Rör så att det inte blir vidbränt.
4. Blanda i 1 tsk olja och rör om.
5. Häll den smälta chokladen över plåten och bred ut så att det täcker. Ställ plåten kallt (jag ställde ut min i snön, men kylen funkar så klart också).
6. Smält den vita chokladen i en kastrull på medelstark värme. Rör så att det inte blir vidbränt.
7. Blanda i 1 tsk olja. Rör om.
8. Häll den vita chokladen över den mörka och se till att det täcker.
9. Strö över de krossade polkagrisarna.
10. Ställ kallt så att det stelnar.
Njut!
