onsdag 29 december 2010

Chokladmousse till nyår...?

Dessert till nyår är ju alltid en funderare. Kanske chokladmousse? Enkelt att göra, och står ju tacksamt och väntar i kylen på att bli uppäten. Här är ett recept som faller mig på läppen. Räcker till 4 personer.

Ingredienser: 3 dl vispgrädde, 150 g mörk choklad (typ Valhrona), 3 äggulor, 1 dl florsocker. (Till garnering: marschmallows eller citronmeliss.)
Gör så här: Vispa grädden ganska fast. Smält choklad tills den är helt blank (i vattenbad egentligen, men jag är alltid för lat för det, så jag gör det bara på svag värme i en kastrull och rör ordentligt). Rör i en äggula i taget i chokladen, under omrörning (så att det inte skär sig). Rör ner sockret så att det löser sig ordentligt. Rör till sist ner den vispade grädden. Skeda upp i fina formar eller som här i min farmors gamla vackra glas. Garnera med marschmallows eller citronmeliss.