Min söta vän Lotta bjöd på den här underbara desserten! Såååå god!!
Botten:
100 g smör
2 dl strösocker
1 1/2 dl vetemjöl
200 g mörk choklad
1 1/2 tsk vaniljsocker
2 ägg
1 msk starkt kaffe
1. Smält smöret och chokladen
2. Blanda ägg och socker
3. Rör ner vetemjöl och vaniljsocker
4. Rör ner det smälta smöret och chokladen
5. Rör ner kaffet
6. Häll i form
7. Grädda i 175 grader ca 30 min. Låt svalna
Fyllning:
7 passionsfrukter
200 g Philadelphiaost (rumsvarm)
2 dl strösocker
1 1/2 tsk vaniljsocker
3 äggulor
3 dl vispgrädde
1 1/2 dl mosade jordgubbar
1. Dela och gröp ur passionsfrukterna. Mixa och sila dem. Spara saften
2. Vispa ost, socker och vaniljsocker till en slät smet
3. Rör ner äggulorna, ett i taget
4. Vispa grädden hårt och vänd ner den samt jordgubbarna och passionsfrukten
5. Häll smeten över botten. Låt stå i frysen minst 5 timmar och plocka sedan fram ca 15 min innan servering